Menu & Search

Little Dragon (SE)

Intrucat se apropie cu pasi repezi prima editie Airfield Festival, festival ce se va desfasura in Aerodromul Măgura din localitatea Cisnădie, ne-am gandit ca ar fi interesant sa va spunem ca la editia din acest an, printre headlineri vor fi doua nume mari ale Nordului Europei, respectiv islandezii de la GusGus si suedezii de la Little Dragon.

Astazi vom povesti un pic despre Little Dragon, o trupa pe care o urmarim de aproximativ 5 ani si pe care nu am reusit din pacate sa o prindem niciodata LIVE intr-un oras pe care il vizitam sau pe la vreun festival. De unde pana unde acest interes sporit pentru Little Dragon? Pai sa spunem ca am descoperit aceasta formatie datorita binecunoscutei lor piese, Twice, piesa care da numele albumului de debut din 2007. Piesa e pe album este excelenta, dar am vazut/auzit mai multe versiuni LIVE pe internet. Cu aceasta ocazie nu putem sa nu impartasim poate versiunea noastra favorita, cantata in Park Ave. Cds, un magazin iconic de CD-uri din Orlando, USA.

Nu va lasati insa pacaliti de tenta melancolica si downtempo a acestui cantec. Little Dragon sunt maestri ai navigarii printre stilurile muzicale. Daca pe primul album (cu exceptia lui “Twice”) avem inclusiv influente de soul, pe cel de-al doilea suedezii aluneca brusc spre ambient si downtempo. O alta schimbare de stil a avut loc pe Ritual Union (2011), un album clasic de synth-pop scandinav invaluit pe alocuri de elemente de trip hop. Vorbim astfel despre o trupa versatila si adaptabila, care ar trebui sa simta foarte bine pulsul publicului de la Airfield Festival.
Alte lucruri care merita mentionate despre Little Dragon 🙂 Solista de la Little Dragon este Yurimi Nagano, o tipa exceptional de interesanta cu origini japoneze, born-and-breed insa in Göteborg, Suedia. Erik Bodin (tobe), Fredrik Wallin (bass) and Håkan Wirenstrand (clape) sunt ceilati membri ai trupei, iar ei canta impreuna inca din perioada liceului. De asemenea, Yurimi si Erik au colaborari LIVE dese cu binecunoscutul lor concitadin, José González, pe care unii au avut norocul sa il vada la The Ark, Bucuresti, in iarna lui 2009.
Little_Dragon_@_Wellington_Square_(25_9_2011)_(6202049987)
Little Dragon vor canta la Airfield Festival duminica seara (ora 23:00) pe Main Stage. La ce ne asteptam? Bineinteles la mai multe piese de pe ultimul lor album scos in vara anului trecut, intitulat Nabuma Rubberband. Dar speram si credem ca din setlist nu vor putea lipsi nici Twice, Blinking Pigs, Sunshine sau Crystalfilm (o alta piesa pe care noi o iubim foarte mult) 🙂 . Daca doriti sa mai cititi o recenzie a unui concert vazut de Mihaela, o prietena la fel de pasionata ca si noi de muzica din nord la urmatorul link.
Altfel, ne vedem la Airfield!!!
Min Gul
Related article
Primavera Sound 2018 (Barcelona, Spain) – 10 (actually 20 acts) to see

Primavera Sound 2018 (Barcelona, Spain) – 10 (actually 20 acts) to see

Once again, we are delighted to cover a music festival,…

Mew (DK) @ Lido, 2017 (Berlin, Germania)

Mew (DK) @ Lido, 2017 (Berlin, Germania)

Flunk (NO) @ Panke, 2017 (Berlin, Germania)

Flunk (NO) @ Panke, 2017 (Berlin, Germania)

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search