Menu & Search

E vremea fotbalului! Cu ochii pe norvegienii celor de la Hertha BSC!

Nordic Mood este intotdeauna atent si la ceea ce se intampla in sport si agream intotdeauna si discutiile pe aceasta tema. In timp ce nordicii sunt maestri ai sporturile de iarna (suntem niste fani declarati ai hocheiului pe gheata), cei din Nord (cum ne mai place noua sa le spunem) au avut realizari notabile si in fotbal, poate cea mai mare fiind sustinerea echipei nationale a Islandei de catre un intreg continent la Campionatul European din Franta. Cine va uita vreodata exceptionalele nopti de vara oferite de vikingi si salutul islandez? Numai ieri ce l-am auzit intr-un meci din preliminariile Campionatului Mondial disputat la Teheran!

Cu toate acestea, in aceasta toamna suntem cu ochii pe faza grupelor din Europa League unde Hertha BSC Berlin participa din nou dupa 7 ani. Interesul nostru specific este dat de faptul ca doi titulari ai germanilor sunt norvegieni, titularul nationalei, Rune Jarstein, si mijlocasul ofensiv Per Ciljan Skjelbred, fost international care s-a retras in acest an dupa ce a jucat 43 de meciuri pentri echipa sa nationala. Chiar in acest weekend, Jarstein nu a avut cea mai buna zi din cariera, fiind demolat in propria-i tara de adoptie de catre gazdele germane, gazde care i-au marcat nu mai putin de 6 goluri intr-o seara de uitat pentru norvegieni pe Mercedes Benz Arena din Stuttgart. Contul oficial de Twitter al celor de la Hertha nu a ezitat sa-si apere portarul!
Rune a ridicat si el stacheta printr-un gif, cerand “OPRIREA MACELULUI”.
Lasand glumele la o parte, anticipam o grupa interesanta in acest sezon. Mai vechile noastre cunostinte de la Athletic Club (bascii care i-au eliminat pe cei de la FC Dinamo Bucuresti in tururile preliminare), FC Zoria Lugansk, o echipa mai putin cunoscuta din Ucraina, echipa care are insa o performanta senzationala in fostul campionat URSS, fiind singura din Ucraina cu exceptia lui Dinamo Kiev care a reusit sa triumfe in perioada “Uniunii”. Probabil cel mai interesand adversar al Herthei este pentru senzatia suedeza, Östersunds FK, o echipa dintr-un oras pe care l-am vizitat acum doi ani, oras situat intr-o regiune mai izolata a Suediei de la granita cu Norvegia. Iata si niste fotografii din scurta noastra trecere prin Östersund din 2015.
Östersunds FK este nu doar senzatia Suediei (singura echipa calificata in grupele UEFA Europa League din aceasta tara), ci senzatia Europei, avand de departe cel mai mic coeficient dintre toate echipele calificate. Clubul a jucat in toata existenta sa in ligile inferioare suedeze, iar in 2011 i-a oferit un contract antrenorului englez, Graham Potter, intr-un moment in care se aflau in liga a IV-a. Doua promovari succesive i-au adus acestuia o evidenta reinnoire de contract precum si primul trofeu pentru club, Cupa Suediei anul trecut si implicit dreptul de a participa in cupele europene. Totul este in prezent un vis frumos, mai ales dupa ce in drumul spre grupe, Östersunds FK a reusit doua eliminari senzationale ale celor de la Galatasaray SK si PAOK FC, doua din cluburile de mare traditie ale cupelor europene si ale tarilor lor.
Min Gul
Related article
Drumul spre Luleå (2013) – Poarta catre Laponia

Drumul spre Luleå (2013) – Poarta catre Laponia

Am ajuns in Luleå poate intamplator, in poate cel mai…

Stockholm – Atractii – Statiile de metrou

Stockholm – Atractii – Statiile de metrou

Una dintre cele mai accesibile atractii ale Stockholm-ului este reprezintata…

Gammelstad (Luleå)

Gammelstad (Luleå)

De ce am venit aici? Cateva lucruri despre Gammelstad si…

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Type your search keyword, and press enter to search